Mainos
Mainos

Metsähallitus valittaa kartellituomiosta

Metsähallitus valittaa hovioikeuteen Helsingin käräjäoikeuden raakapuukartellituomiosta. Käräjäoikeus hylkäsi kesäkuussa Metsähallituksen vahingonkorvausvaatimukset.

Metsähallitus vaatii yhteensä yli 159 miljoonaa euroa Stora Ensolta, Metsäliitolta ja UPM-Kymmeneltä. Metsähallituksen mukaan riippumattomat selvitykset osoittavat kartellin vääristäneen raakapuun ostohintoja.

Käräjäoikeuden mukaan ei ole näyttöä, että kartelli olisi aiheuttanut Metsähallitukselle vahinkoa raakapuun alihintana. Kartelli oli voimassa vuosina 1997–2004.

Markkinaoikeus totesi vuonna 2009, että Metsäliitto, Stora Enso ja UPM-Kymmene vaihtoivat liiketoimintaansa liittyviä tietoja ja jakoivat markkinoita lainvastaisesti.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot