Mainos
Mainos

Metsäliiton Oksanen: Kotimainen vaihtoehto ei kaatunut Metsäliittoon

Metsäliitto-Yhtymän pääjohtaja Antti Oksanen kiistää, että kotimainen vaihtoehto metsäteollisuuden yhdistymisessä olisi kaatunut Metsäliiton haluttomuuteen.

Koskinen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa perjantaina, että keskusteluja asiasta käytiin yleensä Metsäliiton aloitteesta ja niissä tuotiin esille valmius etsiä erilaisia ratkaisumalleja.

-Mitään todellisia neuvotteluja ei meidän kanssamme käyty, vaikka sellaisiin usein ja selvästi pyrimme. Hinnoista ei puhuttu eikä kompromisseja päästy etsimään, Keskustelu oli hyvin periaatteellista, ja yleensä meille vain todettiin, että palataan myöhemmin asiaa, Oksanen kertoo.

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki on vakuuttanut, että kotimainen yhdistymisvaihtoehto selvitettiin, ennen kuin valtion omistaman Enson ja ruotsalaisen Storan yhdistämisestä päätettiin. Kalliomäki kertoi eduskunnan Stora-Enso-keskustelussa, että valtiovalta tähysi ensiksi Metsäliiton omistamaan Metsä-Serlaan. Kalliomäen mukaan keskusteluja käytiin kolme vuotta, mutta varsinaisiin neuvotteluihin asti ei koskaan edetty eikä se johtunut valtiosta, vaan vastapuolesta. Oksasen mielestä kotimaisen metsäjätin synnyttämisellä olisi turvattu paremmin investoinnit kotimaahan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme