Mainos
Mainos

Metsäliitto ja Södra kaavailevat suurta sellutehdasta Latviaan

Metsäliitto ja ruotsalainen Södra selvittävät suuren sellutehtaan rakentamista Latviaan. Metsäliitto Internationalin toimitusjohtajan Eric Lagerwallin mukaan hanke on vielä kuitenkin aivan alkutekijöissään, eikä mitään virallisia päätöksiä sen käynnistämisestä ole tehty.

Uutistoimisto Reuters kertoi Latvian hallituksen päättäneen aloittaa neuvottelut tehtaan rakentamisesta juuri Metsäliiton ja Södran kanssa, mutta Lagerwallin mukaan yhtiöt eivät ole vielä saaneet asiasta virallista yhteydenottoa Latvian hallituksen taholta.

Latviaan on suunnitteilla kapasiteetiltaan noin 600000 tonnin sellutehdas, jonka rakentaminen maksaisi noin miljardi dollaria eli noin 5,4 miljardia markkaa. Tehtaan rakentaminen kestää vähintään kolme vuotta. Se voisi siis olla tuotannossa aikaisintaan vuonna 2001, jos rakentamisesta päätetään tänä vuonna.

Lagerwallin mukaan on vielä liian aikaista arvioida, miten suurella osuudella Metsäliitto olisi lähdössä hankkeeseen mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme