Mainos
Mainos

Metsäliitto pistää sellutehtaita seisomaan

Metsäliitto uhkaa, että se laittaa konserniin kuuluvan Metsä-Botnian sellutehtaita seisomaan puupulan ja raaka-aineen korkean hinnan vuoksi. Pääjohtaja Kari Jordan ei kuitenkaan täsmennä, mitä tehtaita seisokit koskevat.

Vielä kovemmin konsernin vaikeudet kohtelevat mekaanista puunjalostusta. Teuvan sahaa odottaa lopettaminen. Kaskisten tehtaalla on luvassa supistuksia. Maanantaina alkavat yt-neuvottelut koskevat 102 työntekijää.

Soinlahden sahan sulkemista koskeneet yt-neuvottelut päättyivät tänään, mutta tuloksesta ei kerrottu heti. Soinlahden neuvottelut koskivat 69 henkilöä.

Jordanin mukaan paineita leikkauksiin luovat entisestään kiristynyt markkinatilanne ja kohonneet tuotantokustannukset. Metsäliiton konserniin kuuluvan paperi- ja kartonkiyhtiö M-realin tulokset pysyivät heikkoina heinä-syyskuussa. Konsernin tulos ennen veroja painui 36 miljoonaa euroa tappiolle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme