Mainos
Mainos

Metsätalouteen suunnanmuutos?

Nykyiselle ympäristöarvoja korostavalle metsätaloudelle haetaan jo vaihtoehtoa. Hallituksen metsäpoliittisessa selonteossa kaavaillaan merkittävää suunnanmuutosta, jossa ympäristöarvoista tingittäisiin ja korostettaisiin enemmän puuntuotantoa. Selonteko putkahti esiin itsenäisyyden juhlavuoden metsäalan päätahtumassa Joensuussa.

Ympäristönäkökulma ohjaa Suomen metsätaloutta hämmästyttävän selkeästi. Metsätalouden ympäristöohjelma, vanhojen metsien suojeluohjelma, uudet metsälait ja uusi luonnonsuojelulaki tähtäävät kaikki luonnon suojelemiseen puuntuotannosta tinkimällä.

Vielä hämmästyttävämpää on se, että ainakin sekä metsänomistajat että metsäteollisuus ovat kiltisti tämän hyväksyneet muutamassa vuodessa. Paineet selkeään suunnanmuutokseen ympäristöä korostavasta metsäpolitiikasta kohti voimakkaampaa puuntuotantoa ovat aistittavissa.

Vielä salaisessa, vain keskeisille virkamiehille jaetussa hallituksen selonteon luonnoksessa tätä suunnanmuutosta kuitenkin valmistellaan jo. Juhlavuoden metsäseminaarissa kaikki näkemykset saavat kohteliaat taputukset, mutta vähintäänkin erikoista on se, että metsäteollisuus ei tunnusta ajavansa suunnanmuutosta. Metsäjohtaja puhuu kuin saisi palkkansa suojelujärjestöltä.
(MTV3/Keimo Lehtiniemi)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme