Mainos
Mainos

Metsäteollisuuden korkeasuhdanne vahvistuu entisestään

Metsäteollisuuden voimakas noususuhdanne jatkuu vahvistuen myös ensi vuonna. Metsäntutkimuslaitos arvioi, että Suomen metsäteollisuuden tuotanto nousee ensi vuonna suuremmaksi kuin koskaan aiemmin.

Laitoksen tuoreen suhdanne-ennusteen mukaan uusiin tuotantoennätyksiin yltävät niin mekaaninen kuin kemiallinen metsäteollisuuskin.

Tuotannon kasvua vauhdittaa Euroopan Unionin talouskasvun voimistuminen ja hyvä vientikysyntä. Nopea tuotannon kasvuvauhti kuitenkin hidastuu ensi vuonna.

Hakkuut uuteen ennätykseen

Suomen paperi- ja kartonkiteollisuuden tuotanto kohoaa ennusteen mukaan ensi vuonna yhteensä noin 12 miljoonaan tonniin, mikä on kaikkien aikojen suurin tuotannon määrä. Ennätysmäisen suureksi nousee myös sahatavaran tuotanto, jonka arvioidaan kohoavan yli kymmeneen miljoonaan kuutiometriin.

Tuotannon kasvu lisää raakapuun kysyntää ja hakkuita. Kysynnän kasvun vauhdittamana markkinahakkuut nousevat nekin ensi vuonna uudelle ennätystasolle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme