Mainos
Mainos

Metsäteollisuus ei sulata Metlan arviota supistuksista

Metsäntutkimuslaitoksen ennuste Suomen metsäteollisuuden tulevaisuudesta menee äärimmäisyyksiin, toteaa Metsäteollisuus ry. Metlan ennusteen mukaan paperiteollisuuden tuotanto supistuu kolmanneksen ja puuntuotanto viidenneksen vuoteen 2020 mennessä.

- Minusta on tärkeää painottaa, että näin käy ainoastaan, jos mitään ei tehdä, Metsäteollisuus ry:n johtaja Antro Säilä kertoo.

Säilä kuitenkin kehottaa ottamaan ennusteen vakavasti. Hänen mukaansa valtion tulisi järjestää metsäteollisuudelle nykyistä paremmat mahdollisuudet toimia Suomessa.

- Esimerkiksi energiaverotuksen kautta ei saa asettaa kohtuuttomia kuormia metsäteollisuuden kannettavaksi, hän korostaa.

Säilä muistuttaa, että ennusteen toteutumisella olisi hurjia vaikutuksia Suomen kansantalouteen ja työllisyyteen.

- En usko, että ennusteen kaltaista voimakasta romahdusta jäätäisiin vain sivusta katselemaan. Se merkitsisi kymmeniätuhansia ihmisiä työttömyysjonoon. Maaseudulla ja monilla pienillä paikkakunnilla vaikutus olisi katastrofaalinen, hän kuvaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme