Mainos
Mainos

Metsäteollisuus pelkää brittien sertifikaattipäätöstä

Britannian ympäristöministeriössä on vireillä esitys suomalaismetsien Pefc-sertifikaatin vaihtamisesta ympäristöjärjestöjen suosimaan FSC-sertifikaattiin.

Suomalaisia puutuotteita uhkaa merkittävien vientimarkkinoiden menettäminen, jos Britannian ympäristöministeriön vireillä oleva esitys suomalaismetsien Pefc-sertifikaatin hylkäämisestä julkisissa hankinnoissa toteutuu.

Suomen metsäteollisuuden mukaan pahimmassa tapauksessa myös yksityinen sektori ja useat muut eurooppalaiset maat saattavat ottaa esimerkkiä Pefcin hylkäämisestä.

Britannian ympäristöministeriö aikoo tehdä tekemänsä selvityksen pohjalta esityksen Pefcin syrjäyttämisestä ympäristöjärjestöjen suosiman FSC-sertifikaatin ja kanadalaisen CSA:n hyväksi, Metsäteollisuus pelkää. Selvitys on suomalaisen metsäteollisuuden mielestä puolueellinen, sillä sen ovat tehneet FSC-sertifikaattiin kytköksissä olevat henkilöt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme