Mainos
Mainos

Metsätuhot voivat aiheuttaa toisen kriisin Aasiaan

Aasiaa saattaa uhata toinen taloudellinen kriisi, jos metsätuhot jatkuvat alueella, varoittaa Maailmanpankki. Pankin ympäristöneuvonantaja Ken Newcombe on kehottanut Aasian maita keskittymään kestävään luonnonvarojen käyttöön samaan aikaan, kun nykyinen talouskriisi pakottaa yhä useammat ihmiset turvautumaan metsän hakkuisiin.

Ympäristöneuvonantaja Ken Newcomben mukaan paluu takaisin maanviljelyyn, joka perustuu hakkuisiin ja kaskeamiseen asettaa useiden maataloudesta elävien Aasian maiden taloudellisen kasvun vaaraan.
-Tämä on tuhoisaa erityisesti pitkällä aikavälillä, koska tätä luonnon pääomaa ei voi palauttaa, hän muistutti. YK sanoi elokuussa olevansa huolestunut siitä, että Aasian talouskriisi haittaisi ponnisteluja ympäristön suojelemiseksi.

Maailmanjärjestön mukaan köyhyys on "maailman pahin myrkky" ympäristölle. YK:n mukaan Indonesian laajat metsäpalot olivat köyhien maanviljelijöiden kaskeamisen seurausta. Ne sattuivat samaan aikaan, kun maan talous oli hyvin vaikeassa tilassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme