Mainos
Mainos

Metsäyhtiöt saivat lisäaikaa vastata epäilyihin hintayhteistyöstä

Kilpailuvirasto on antanut kolmelle metsäyhtiölle kuukauden lisäaikaa vastata viraston epäilyihin, että ne olisivat sopineet lain vastaisesti raakapuun hinnasta. Metsäliiton, Stora Enson ja UPM-Kymmenen vastineita odotetaan nyt syyskuun loppuun mennessä.

Tutkija Kirsi Ola Kilpailuvirastosta kertoi, että lisäajan antamista pidettiin perusteltuna, koska virasto puuttui asiaan keskellä lomakautta. Vastineet saatuaan Kilpailuvirasto päättää mahdollisista jatkotoimista eli hakeeko se yhtiöille rangaistuksia kilpailuneuvostolta. Suurimmillaan maksu kilpailulain vastaisesta toiminnasta voi olla 10 prosenttia yhtiön liikevaihdosta, mutta yleensä rangaistukset ovat jääneet tätä pienemmiksi.

Ola ei lähtenyt arvioimaan, milloin virasto saa asian omalta osaltaan käsitellyksi, mutta parhaimmassa tapauksessa se voisi tapahtua tämän vuoden loppuun mennessä. Virasto teki tarkistuksia yhtiöiden toimipisteisiin Seinäjoen ja Mikkelin seuduilla viime vuoden alussa. Viraston näkemyksen mukaan niissä saatiin viitteitä, joiden mukaan metsäyhtiöt ovat antaneet toisilleen hintatietoja ja muodostaneet osto- ja tarjouskartelleita. Ostajien yhteistyöstä kärsii myyjä, koska hän ei pääse hakemaan parasta hintaa tuotteelleen. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme