Mainos
Mainos

Metso myy jauhinmyllynsä

Metso-konserni on sopinut jauhinmyllyliiketoimintojensa myymisestä Outokumpu Mintec Oy:lle. Sopimus liittyy Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisen käsittelyprosessiin, joka koskee Metson Svedala Industri AB:stä tekemää tarjousta.

Kaupan toteutuminen edellyttää, että Yhdysvaltojen kilpailuviranomainen, FTC:n hyväksyy Outokumpu Mintec Oy:n Metson jauhinmyllyliiketoiminnan ostajaksi. Metso arvioi, että tämä hyväksyntä saadaan lähiaikoina. Kaupan toteutuminen edellyttää myös Metson Svedalan tarjouksen toteutumista ja eräitä tarvittavia viranomaislupia.

Jauhinmyllyliiketoimintojen vuosiliikevaihto olli viime vuonna 20-30 miljoonaa euroa. Jauhinmyllyliiketoimintojen suoranaisessa palveluksessa on noin 30 henkilöä, jotka siirtyvät kaupan myötä Outokummulle.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme