Mainos
Mainos

Metso myy puolikkaansa Scan-Autosta Scanialle

Metallikonserni Metso on myymässä 50 prosentin osuutensa Scan-Autosta ruotsalaiselle Scanialle, joka omistaa jo ennestään Scan-Auton toisen puolikkaan. Kauppahinta on 135 miljoonaa markkaa.

Scan-Auto maahantuo ja markkinoi Scanian kuorma- ja linja-autoja ja toimii myös henkilöautojen vähittäiskauppiaana Suomessa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 1,8 miljardia markkaa ja sen palveluksessa on 760 henkilöä.

Scania puolestaan on maailman johtavia raskaisiin kuljetuksiin tarkoitettujen kuorma-autojen ja linja-autojen sekä teollisuus- ja laivamoottoreiden valmistajia. Sen liikevaihto oli viime vuonna 28,4 miljardia markkaa.

Valmetin ja Rauman fuusiosta syntynyt Metso on valinnut liiketoiminta-alueikseen kuitu- ja paperiteknologian, automaatio- ja säätöteknologian sekä koneteknologian, joiden yhteyteen autokauppa ei suoranaisesti liity. Scanian strategiana taas on vahvistaa ja kehittää myynti- ja huoltoverkostoa Euroopassa. Lopullinen kauppasopimus vaatii vielä Metson ja Scanian hallitusten hyväksynnän.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme