Mainos
Mainos

Metso ostaa osan kilpailijastaan

Metso-konserniin kuuluva Valmet on on tehnyt ostotarjouksen amerikkalaisen Beloitin huolto- ja varaosaliiketoiminnan ostamisesta. Huoltotoiminnassa on kysymys erityisesti paperikoneiden telapintojen kunnossapidosta.

Metson talous- ja rahoitusjohtaja Sakari Tammisen mukaan yhtiö pyrkii kaupalla pääsemään kiinni paperikoneiden telapinnoitukseen erityisesti Yhdysvalloissa, missä on paljon Beloitin valmistamia koneita.

Beloitin huolto- ja varaosatoiminnan nettomyynti on noin 1,2 miljardia Suomen markkaa vuodessa. Yksikkö työllistää noin 800 henkilöä Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Metson mukaan yksiköstä on tarjottu noin 960 miljoonaa markkaa. Valmetin kanssa paperikonemarkkinoilla kilpaillut Beloit on talousvaikeuksien vuoksi pantu osina myyntiin.

Tammisen mukaan Metso ei ole tehnyt tarjouksia Beloitin muista osista. Metson kaavaileman kaupan varmistuminen vie Tammisen mukaan arviolta 2-3 kuukautta, sillä siihen tarvitaan Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme