Mainos
Mainos

Metso paisutti tulostaan

Konepajakonsernin tulos ennen veroja oli tasan sata miljoonaa euroa ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Vuoden takainen lukema oli 88 miljoonaa euroa.

Maailmanlaajuinen kaivosteollisuuden huippusuhdanne ja vilkas maarakentaminen ovat kasvattaneet selvästi konepajakonserni Metson alkuvuoden tulosta. Myös paperi- ja selluteollisuuden koneet nostivat tulostaan ja liikevaihtoaan, mutta osa kunniasta kuuluu Aker Kvaernerilta joulukuussa hankitulle Pulping and Power -liiketoimintaryhmälle.

Toimitusjohtaja Jorma Eloranta arvioi, että Metson tulos vahvistuu edelleen loppuvuotta kohti. Yhtiön tilauskanta on jatkanut paisumistaan ja oli maaliskuun lopussa peräti 7 prosenttia suurempi kuin vuoden vaihteessa.

Metson tulos ennen veroja nousi tammi-maaliskuussa tasan 100 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 88 miljoonasta eurosta. Voitosta kaksi kolmasosaa teki kivenmurskauslaitteita valmistava Metso Minerals.

Liikevaihto kohosi 27 prosenttia lähes 1,4 miljardiin euroon. Liikevaihtoa nosti suhteellisesti eniten Metso Paper, jota avitti Aker-kauppa.

Kannattavuutta kuvaava sijoitetun pääoman tuotto nousi 20,7 prosenttiin, mikä on erinomainen lukema.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme