Mainos
Mainos

Metsolle roima tappio liikearvon poistosta

Kertaluonteinen liikearvopoisto ja tervehdyttämiskulut painoivat Metson tuloksen kolmannella neljänneksellä 304 miljoonaa euroa tappiolle. Yhtiö aikoo supistaa hallintoa kolmanneksen ja vähentää väkeä.

Metso kirjasi osavuosikatsauksensa mukaan heinä-syyskuussa kertapoistoja yhteensä 314 miljoonaa euroa. Metson liikevaihto laski koko alkuvuonna 3046 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 3394 miljoonaa euroa. Tammi-syyskuulta tappio oli 322 miljoonaa euroa. Tappio ennen veroja oli 327 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Olli Vaartimon mukaan Metson koko vuoden tulos ennen veroja jää tappiolliseksi. Hänen mukaansa markkinanäkymät eivät piristy loppuvuoden aikana. Metso ei lähimmän kahden vuoden aikana saavuta asetettuja kannattavuustavoitteita, hän totesi.
Metso supistaa hallintoa kolmanneksen ja vähentää väkeä
Yhtiö aikoo supistaa konsernin keskushallintoa kolmanneksen osana käynnissä olevaa terveyttämisohjelmaa. Konsernihallinnon 120 työntekijän kanssa on aloitettu yhteistyöneuvottelut henkilöstön vähentämiseksi kolmanneksella, kertoi toimitusjohtaja Olli Vaartimo.

-Tehostamisohjelman säästötavoite on nostettu vuositasolla yli 100 miljoonaan euroon. Siitä Metso Paperin osuus on vajaat 40 miljoonaa euroa ja Mineralsin 50-60 miljoonaa euroa, sanoi Vaartimo.

Metso poisti tehostamisohjelman kertakustannuksia kolmannella neljänneksellä 102 miljoonaa euroa. Ohjelmaan sisältyy yksiköiden sulkemisia ja yhdistämisiä sekä henkilöstövähennyksiä.

Täsmennetyn arvion mukaan Metso Paperin henkilöstövähennykset Suomessa ja Ruotsissa ovat yhteensä 340 henkeä. Aiempien toimien lisäksi Metso on aloittanut Sundsvallissa neuvottelut 40 työpaikan vähentämiseksi ja ryhtyy niihin myös Comossa Italiassa. Pohjois-Amerikassa henkilöstöä vähennetään Vaartimon mukaan 220 hengellä.

Supistukset koskevat Metson kaikkia 15 Pohjois-Amerikan yksikköä ja niiden noin 1500:aa työntekijää. Ne toteutetaan vuoden loppuun mennessä.

Metso Minerals sulkee Colorado Springsin kaivosteollisuuden pumppuja ja laitteita valmistavan tehtaan sekä Ketschin murskauslaitteita ja seuloja valmistavan tehtaan Saksassa. Niissä on noin 190 työntekijää.

Metso Panelboard yhdistää Willichissä ja Hannoverissa toimivat yksiköt, jotka työllistävät yhteensä 108 henkeä. Metsolla on noin 28500 työntekijää yli 50 maassa.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 29.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme