Mainos
Mainos

Metsolle suurtilaus Portugalista

Suurtilaus ei vaikuta käynnissä oleviin yt-neuvotteluihin. Metso aikoo vähentää 170-220 työntekijäänsä eri puolilta Suomea.

Konepajayhtiö Metso on saanut suuren paperikonetilauksen Portugalista. Metso ei kerro Portucel-konsernille myydyn tuotantolinjan hintaa, mutta vastaavat paperikoneet maksavat tavallisesti 150-200 miljoonaa euroa.

Portucelin ostama kone valmistaa päällystettyä hienopaperia. Sen on määrä aloittaa toimintansa kesällä 2009. Tilaukseen sisältyvät myös automaatiojärjestelmät.

Portucelilla on kolme sellu- ja paperitehdasta. Metson toimittama kone tulee Setubalin tehtaalle, jossa on kolme paperikonetta sekä sellutehdas, joka käyttää raaka-aineenaan eukalyptusta.

Tilauksen työllistämisvaikutus Metsolle on noin 240 henkilötyövuotta. Tästä suurin osa, 135 henkilötyövuotta, lankeaa Jyväskylään. Järvenpään työllistämisvaikutus on 90 henkilötyövuotta. Loput jakaantuu Turun ja Tampereen kesken.

Tilaus ei vaikuta meneillään oleviin Metson yt-neuvotteluihin. Metso on aiemmin ilmoittanut, että se aikoo vähentää yhteensä noin 170-220 henkilöä eri puolilta Suomea.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme