Mainos
Mainos

Metsolta maailman suurin sellunkuivauslinja Brasiliaan

Metso toimittaa kapasiteetiltaan maailman suurimman sellunkuivauslinjan Brasiliaan. Tilauksen arvo on 100 miljoonaa euroa.

Konepajayhtiö Metso Paper on saanut jatkoa sellulinjojensa tilauksiin. Yhtiö kertoi toimittavansa kapasiteetiltaan maailman suurimman kuivauslinjan brasilialaiselle selluyhtiölle. Tilauksen arvo on 100 miljoonaa euroa, ja linjan on määrä käynnistyä parin vuoden kuluttua.

Syksyn mittaan Metso on kertonut muutamien kymmenien miljoonien arvoisten sellulinjojen toimituksista Intiaan, Japaniin ja Espanjaan. Metson mukaan nyt on kyseessä suurin koskaan rakennettu kuivauskone, ja sen tuotantokapasiteetti on myös suurin yhdelle linjalle koskaan mitoitettu.

Metson kotimaan työllisyyteen uusi tilaus ei vaikuta, sillä merkittävä osa toimituksesta rakennetaan Brasiliassa Metson tuotantolaitoksilla. Kuivauslinjan rataleveydeksi tulee lähes kymmenen metriä, ja sen tuotantokapasiteetti on yli kolme tuhatta tonnia eukalyptussellua päivässä.

Nyt saatu sellulinjan tilaus ei kuitenkaan yllä samalle tasolle kuin Metson saama paperikoneen tilaus Tshekkiin lokakuun alussa. Myllykosken tilaaman paperikoneen toimituksen arvo nousee sellulinjaan verrattuna kaksinkertaiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme