Mainos

Metson tulos putosi

Metson vuoden 2002 tulos kutistui selvästi. Markkinaympäristön odotetaan jatkuvan epävarmana myös lähitulevaisuudessa.

Metson vuoden 2002 tulos ennen satunnaiseriä ja veroja putosi 222 miljoonasta eurosta 93 miljoonaan euroon. Yhtiö odottaa markkinaympäristön jatkuvan epävarmana.

Metson liikevaihto oli 4 691 miljoonaa euroa eli 8 prosenttia enemmän kuin vertailuvuonna. Jälkimarkkina- ja huoltopalvelujen osuus konsernin liikevaihdosta oli 33 prosenttia (ilman Metso Venturesia). Vertailuvuonna vastaava osuus oli 27 prosenttia. Konsernin liikevaihdosta 38 prosenttia kertyi Metso Paperin, 38 prosenttia Metso Mineralsin, 13 prosenttia Metso Automationin ja 8 prosenttia Metso Venturesin toimituksista. Jatkojalostuskoneryhmän osuus konsernin liikevaihdosta oli 3 prosenttia.

Viennin ja ulkomaantoimintojen osuus konsernin liikevaihdosta oli 92 prosenttia eli 4 320 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta 47 prosenttia tuli Euroopasta, 25 prosenttia Pohjois-Amerikasta, 14 prosenttia Aasian ja Tyynenmeren alueelta, 9 prosenttia Etelä- Amerikasta ja 5 prosenttia muualta maailmasta.

Konsernin liikevaihdosta on eliminoitu 96 miljoonaa euroa liiketoiminta-alueiden välistä liikevaihtoa.

Metson mukaan maailmantalouden epävarmuus heijastui Metson markkinaympäristöön ja tuotteiden kysyntään koko viime vuoden ajan erityisesti konsernille tärkeillä Yhdysvaltain ja Saksan markkinoilla. Sen sijaan kasvavilla Kiinan markkinoilla kehitys oli myönteistä.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä paperiteollisuuden investointien suunnitteluaktiviteetti vilkastui. Rakennus- ja maanrakennusteollisuuden infrastruktuurin rakentaminen jatkui alkuvuoden tasolla.

Metso-konserni tarkentaa kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta- alueen, Metso Paperin, strategiaa ja uudistaa liiketoiminta-alueen toimintamallia 1.3.2003 alkaen. Yhtiön mukaan uudistuksella vahvistetaan jälkimarkkinaliiketoimintojen roolia Metso Future Care -liiketoimintakonseptin mukaisesti sekä vastataan toimintaympäristön muutoksiin ja organisoidaan toiminta asiakaslähtöisesti. Tavoitteena on myös parantaa edelleen toiminnan kannattavuutta ja kilpailukykyä.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot