Mainos
Mainos

Microsoft-johtaja: Syyt markkinoissa, ei heijastele suomalaista insinööritaitoa

Microsoft-johtajan mukaan suunniteltu mobiililiiketoiminnan lopettaminen Suomessa ei heijastele suomalaisen insinööriosaamisen ja tuotekehityksen tasoa, vaan syyt löytyvät markkinoista.

– Markkinadynamiikka on ollut haastavaa. Mobiilimarkkinoille olemme nähneet kasvun hidastuvan merkittävästi ja emme ole menestyneet odotuksiemme mukaisesti, sanoo Microsoftin mobiililaitemyyntiä maailmanlaajuisesti johtava Chris Weber.

– Päivästä ei voi tehdä helppoa työntekijöille, joihin tämä vaikuttaa, hän jatkaa.

Weberin mukaan Microsoft suunnittelee käytännössä lopettavansa matkapuhelinliiketoimintansa Suomessa yt-neuvotteluiden jälkeen.

– Mobiilitoimintoja ei jää Suomeen näiden suunniteltujen vähennysten seurauksena, Weber toteaa.

Weberin mukaan Suomeen, Espooseen jää joitain tuotekehitystiimejä. Tampereen tuotekehitystoiminta  suunnitellaan lopetettavan.  

Myynti- ja markkinointiyhtiö Microsoft Oy ei ole suunniteltujen yhteistoimintaneuvottelujen piirissä. Microsoft Oy:llä on noin 270 työntekijää.

Suunniteltujen vähennysten kohteena oleville tarjotaan pääsyä Polku-tukiohjelmaan, joka auttaa muun muassa uuden työn löytämisessä tai yrittäjäksi ryhtymisessä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme