Mainos
Mainos

Microsoft kiistää kartellisyytteet

Tietokoneohjelmia valmistavan Microsoftin varatoimitusjohtaja Steve Ballmer kiistää, että yhtiö olisi rikkonut Yhdysvaltain kartellien vastaisia sopimuksia ja säädöksiä.

Ballmer sanoi eilen ABC-televisioaseman haastattelussa, että yhtiön Internet Explorer -selainohjelma on kiinteä osa Windows 95 -ohjelmistoa, eikä niiden myyminen yhdessä ole lainvastaista.

Microsoft luovuttaa Internet Explorerin kaupanpäällisiksi kaikille Windows 95 -ohjelmiston ostajille. Lisäksi yhtiö vaatii, että tietokonevalmistajat asentavat myös Explorerin kaikkiin niihin koneisiin, joihin on asennettu Windows 95.

Yhdysvaltain oikeusministeriö on esittänyt Microsoftille miljoonan dollarin päivittäistä sakkoa määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä. Myös EU:n ja Japanin kilpailuviranomaiset tutkivat yhtiön hyökkääviksi luonnehdittuja markkinointitapoja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme