Mainos
Mainos

Microsoft kovilla oikeudessa

Amerikkalainen ohjelmistojätti Microsoft koki takaiskun oikeudenkäynnissä Seattlessa, kun osavaltion tuomari asettui tukemaan sen kilpailijan Sun Microsystemsin vaatimuksia.

-Microsoftille takaisku oikeudenkäynnissä Sunia vastaan Tuomari antoi Microsoftille 90 päivää aikaa muuttaa uutta Windows 98 -käyttöjärjestelmaansä tai se joudutaan vetämään markkinoilta. Tuomari Ronald Whyte päätti alustavasta kiellosta, joka estää Microsoftia myymästä Sunin kehittämää Java-ohjelmistokieltä käyttäviä tuotteita kuten Windows 98:aa ja internet-selainta Exploreria. Microsoft on kehittänyt Javasta oman, hieman erilaisen versionsa, jota sen on nyt muutettava 90 päivän kuluessa.

Sunille päätös oli voitto taistelussa Javan hallinnasta, mutta vain pieni tekninen osa suurempaa oikeusjuttua. Siinä Yhdysvaltaina hallitus syyttää Microsoftia hallitsevan markkina-aseman käytöstä, koska yhtiö on kytkenyt internet-selaimensa käytön Explorerin Windows 95- ja 98 -käyttöjärjestelmiin.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme