Mainos
Mainos

Microsoft-oikeudenkäynti alkoi

Amerikkalaista tietokoneohjelmistojättiä Microsoftia vastaan nostettu oikeudenkäynti trustilakien rikkomisesta alkoi eilen liittovaltion piirituomioistuimessa Washingtonissa. Oikeuden päätös saattaa mullistaa ohjelmistoalan kuviot.

Oikeudenkäynnin uskotaan kestävän kuudesta kahdeksaan viikkoon. Sen jälkeen alkaa valitusmenettely, joka saattaa jatkua korkeimpaan oikeuteen saakka.

Microsoft on liittovaltion ja 20 osavaltion hallitusten mukaan rikkonut trustilakeja yrittämällä ulottaa hallitsevan asemansa käyttöjärjestelmistä muille alueille kuten internet-selaimiin. Microsoftia syytetään erityisesti siitä, että se on yrittänyt laittomasti painostamalla pakottaa kilpailevan Netscape-selaimen ulos markkinoilta Microsoftin oman Explorer-selaimen tieltä. Yhdysvaltain trustilait sallivat hallitsevan aseman, jos se on hankittu tarjoamalla parempia tuotteita tai palveluja. Laki kieltää hallitsevan aseman käytön markkinaosuuden säilyttämiseksi tai monopoliaseman hankkimiseksi muilla alueilla.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme