Mainos
Mainos

Juuri nyt: Microsoftilta iso yt-pommi Suomeen – 2300 potku-uhan alla!

Microsoft vähentää Suomesta enintään 2300 työntekijää seuraavien kuukausien aikana. Toiminnot Salossa lopetetaan, ja työtehtäviä siirretään sieltä Espooseen ja Tampereelle, yhtiö kertoo tiedotteessaan.  

Microsoftilla on nyt Suomessa noin 3200 työntekijää, jotka työskentelevät pääosin puhelinliiketoiminnoissa.  

Suomen leikkaukset ovat osa Microsoftin tänään julkistamaa maailmanlaajuista säästökuuria. Kaikkiaan yhtiö vähentää maailmanlaajuisesti enintään 7800 työntekijää lähinnä puhelinliiketoiminnasta ja siihen liittyvistä toiminnoista.  

Yhtiö kertoo tekevänsä myös 7,6 miljardin dollarin eli noin 6,9 miljardin euron alaskirjauksen Nokian matkapuhelinyksiköstä, joka siirtyi Microsoftin omistukseen viime vuonna.   

Kaupasta sovittiin syksyllä 2013. Microsoft maksoi yksiköstä Nokialle runsaat 5,4 miljardia euroa.  

Microsoftilla on Suomessa yhteensä noin 3200 työntekijää, joten ilmoitetut yt-neuvottelut koskevat heistä suurinta osaa. 

Yhtiö ilmoittaa, että se suunnittelee tarjoavansa irtisanottaville työntekijöilleen taloudellisia tukipaketteja ja muuta tukea. Se perustaa tukiohjelman, jonka tarkoituksena on auttaa teknonolgia yhteisöjä ja yksilöistä Suomessa. 
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme