Mainos
Mainos

Migrit-sotkun marinoima Engman sai lähteä Fennovoimasta – yhtiö: Ei siitä ristiriitaa syntynyt

Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtajana toiminut Elina Engman jättää yhtiön. Yhtiön uusi toimitusjohtaja on Jussi Lehto, joka jatkaa myös Keravan Energian toimitusjohtajana.

SF:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Laukkanen myönsi STT:lle perjantaina, että Engman irtisanottiin. Lehto istuu myös yhtiön hallituksessa. Laukkasen mukaan Lehto ei ole väliaikaisratkaisu vaan hän jatkaa molempien yhtiöiden toimitusjohtajana.

– Osakashankintavaihe on loppusuoralla, joten pääomistajan rooliksi jää valvoa hankkeen etenemistä. Se ei hallituksen käsityksen mukaan vaadi päätoimista toimitusjohtajaa, Laukkanen sanoo.

Voimaosakeyhtiö SF on Fennovoiman pääomistaja ja emoyhtiö.

"Migrit-kuvio ei vaikuttanut"

Fennovoiman omistajakuvion rakentaminen on ollut kiharainen prosessi, josta ei ole käänteitä puuttunut.

Kesäkuun lopussa kroatialainen Migrit Solarna Energija esiteltiin Fennovoiman uutena kotimaisena omistajana. Suomen työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) kuitenkin ilmoitti, ettei kroatialaisyhtiötä voida lukea tähän joukkoon. Laukkasen mukaan Migrit-kuvio ei vaikuttanut Engmanin luottamukseen.

– Elina Engman toteutti Migrit-asiassa yhtiön hallituksen tahtotilaa, joten ei siitä ristiriitaa syntynyt, Laukkanen sanoo.

Fennovoiman ydinvoimahankkeelta vaaditaan yli 60 prosentin omistusta EU- tai Eta-maista, jonka yhtiö sai kokoon elokuun alussa. Tämä omistus on kanavoitu Voimaosakeyhtiö SF:n kautta.

Keskon tytäryhtiö Kestra Kiinteistöpalvelulla ja Voimaosakeyhtiö SF:llä on yhä erimielisyyksiä rahoituksesta ja omistusosuuksista.

– Me laskemme Kestran osakkaaksi, mutta siitä on erimielisyys. En osaa sanoa aikataulua, koska asia ratkeaa, Laukkanen kertoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot