Mainos
Mainos

Mihin törsäät miljardisi, Facebook?

Internetin suosituimman yhteisöllisen verkkosivuston Facebookin arvioidaan olevan arvoltaan 50 miljardia dollaria eli noin 37 miljardia euroa.

Mark Zuckerbergin ohjastaman sosiaalisen median arvo arvioitiin, kun liikepankki Goldman Sachs julkisti sijoittavansa Facebookiin 375 miljoonaa euroa Digital Sky Technologiesin kanssa.

Lisäksi sopimukseen Goldman Sachsin kanssa kuuluu, että liikepankki auttaa Facebookia keräämään miljardi euroa lisää sijoitusten kautta.

Kasvua marraskuun arviosta on it-sivusto Mashablen mukaan noin 7 miljardia. New York Timesin mukaan Facebook on nyt arvokkaampi kuin verkkohuutokauppa eBay, tietoyhtiö Yahoo ja mediajätti Time Warner.

Jättisijoitus käytettäneen osakkeiden takaisinhankkimiseen vanhoilta työntekijöiltä ja muilta sijoittajilta.

Facebook panostanee myös työntekijöihinsä uuden rahoituksen turvin, eikä rekrytointia muilta internetin huippuyrityksiltä varmastikaan kaihdeta. Yrityksellä on tällä hetkellä noin 2000 työntekijää, ja määrä tuntuu pieneltä, kun Facebookissa notkuu 500 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

Uusien voimavarojen varmistamisen jälkeen prioriteettina on kasvu. Facebookin huhutaan ostavan kalifornialainen teknologiayritys piakkoin.

Asiantuntijat uskovat myös siihen, että aiemmin yhteisömediaansa keskittynyt yritys käyttäisi jättisijoituksensa askeltaakseen Googlen ja Microsoftin jalanjäljissä kehittämällä uusia tuoteperheitä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme