Mainos
Mainos

Mikrosiruvalmistaja Intelille tehdas Intiaan

Intel aikoo koota ja testata mikrosiruja Intian tehtaassaan. Tuotantolaitoksen puuttuminen eniten kasvavalta markkina-alueelta on nähty puutteena yhtiön sisällä.

Maailman suurin mikrosiruvalmistaja Intel rakentaa tehtaan Intiaan. Sijoituksen arvo on 400 miljoonaa dollaria (noin 330 miljoonaa euroa), kertoi Intian viestintäministeri Dayanidhi Maran uutistoimisto Reutersin saamien tietojen mukaan.

Intel valmistaa mikrosiruja Yhdysvalloissa, Irlannissa ja Israelissa.

Intian tehtaassa on tarkoitus koota ja testata mikrosiruja. Intel ei edelleenkään valmista mikrosiruja Aasiassa, joka on sen eniten kasvava markkina-alue. Tuotantolaitoksen puuttuminen eniten kasvavalta markkina-alueelta on nähty puutteena myös yhtiön sisällä.

Mahdollisia tehtaan sijaintipaikkoja Intiassa ovat satamakaupunki Madras, teollisuuskaupunki Noida sekä teknopääkaupunki Bangalore, jossa Intelillä on jo ohjelmistokehitystä. Tehtaan sijainti ilmoitetaan kuukauden kuluessa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme