Mainos
Mainos

Mikseivät kaikkein rikkaimmat keiku verolistojen kärjessä? Veronmaksajien Lehtinen: Kaikki tulot eivät näy verotiedoissa

Tänään julkistettavat verotiedot antavat kohtuullisen hyvän kuvan palkkatöissä olevan ihmisen tuloista, mutta pääomatuloista ne paljastavat vain osan. Tämä selittää osaltaan sitä, miksi kaikkia varakkaiksi tiedettyjä ei näy verolistojen kärjessä.

Verotiedot julkistetaan tänään aamukahdeksalta. MTV Uutiset uutisoi aamusta iltaan kattavasti Suomen eniten ansainneista ja parhaat yrityskaupat tehneistä sekä eniten ansainneista myös viihteen sekä urheilun saralta.

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen selittää, että pääomatuloista jää piiloon esimerkiksi osinkoja, jotka ovat osittain verovapaita. Osinkojen verotus vaihtelee vielä sen mukaan, onko yhtiö listautunut pörssiin vai ei.

– Listaamattomien osakeyhtiöiden osingot näkyvät usein vain pieniltä osin, Lehtinen sanoo.

Yrityksen myynnistä saatu voitto ei sekään välttämättä näy kokonaisuudessaan verotettavissa tuloissa.

Lisäksi pankkitalletusten korkotulojen verotus hoidetaan jo pankissa, joten ne eivät näy tuloverotiedoissa.

Varallisuus ei enää näy suoraan julkisissa verotiedoissa, sillä varallisuusvero lakkautettiin jo yli kymmenen vuotta sitten.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot