Mainos
Mainos

Milka lopettaa jalostustoimintansa

Vöyrin juustomeijeri ja Pedersören maitomeijeri pistetään myyntiin. Milka jatkaa toimintaansa hankintaosuuskuntana.

Juustotiski

Meijeriosuuskunta Milka aikoo lopettaa oman jalostustoimintansa. Milkan hallintoneuvosto päätti viime viikolla, että meijerit Vöyrillä ja Pedersöressä pistetään myyntiin. Samalla päätettiin aloittaa neuvottelut maidon toimittamisesta Valiolle.

Milka aikoo jatkaa toimintaansa hankintaosuuskuntana, joka keskittyy pelkästään maidon keräämiseen tuottajilta. Osuuskunnalla on tätä nykyä noin 500 maidontuottajaa Pohjanmaan kaksikielisellä rannikolla.

Päätös tuotantotoiminnan lopettamisesta tehtiin huolimatta siitä, että Milkan kannattavuuskehitys on ollut myönteistä. Taustalla on jo ennestään kovan kilpailun kiristyminen laajentuneen EU:n juustomarkkinoilla, sanoo Milkan toimitusjohtaja Johnny Gädda. Etenkin edam-juuston, joka on Milkan päätuote, hinta on laskenut.

Työntekijöiden tulevaisuus auki

Milka tekee Vöyrillä juustoa ja Pedersöressä maitoa. Työntekijöiden tulevaisuus on vielä auki. Jos tuotantolaitokset saadaan myytyä ja uusi omistaja jatkaa toimintaa, työntekijät saavat ehkä jatkaa uuden omistajan palveluksessa, Gädda huomauttaa.

Milkalla on Vöyrillä 65 ja Pedersöressä 40 työntekijää.

Maidontuottajille päätös ei aiheuta muutoksia. Toistaiseksi Milka jatkaa muuta toimintaansa ja myyntiään kuten ennenkin, eikä esimerkiksi yt-neuvotteluja henkilökunnan kanssa ole vielä aloitettu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme