Mainos
Mainos

Rinne: Euroalue hyväksyi Kreikan lainaohjelman jatkon

Euroalueen valtiovarainministerit ovat hyväksyneet Kreikan lainaohjelman jatkamisen.

Valtiovarainministeri Antti Rinne kertoi euroalueen valtiovarainministereiden puhelinkokouksen jälkeen, että ministerit pääsivät sopuun lainaohjelman jatkamisesta vielä 4 kuukautta. Ohjelma jatkuu entisenlaisena eli on edelleen ehdollinen.

Rinteen mukaan Kreikka esitti eilen myöhään illalla oman listansa muutosehdotuksista. Rinne sanoo, että euroalueen ministerit olivat yksimielisiä listan hyväksymisestä ja lainaohjelman jatkamisesta.

Rinteen mukaan Kreikan lainaohjelman neljä keskeistä kohtaa ovat julkisen talouden rakenteet, rahoitusvakaus, työmarkkinauudistukset ja humanitaarisen kriisin torjuminen.

Rinne kertoi tiedotustilaisuudessa esimerkkejä jokaisesta neljästä kohdasta.

Ministerin mukaan Kreikka on luvannut tehdä mittavia uudistuksia veropolitiikkaan. Konkurssilainsäädäntöä uudistetaan ja yksityistäminen jatkuu.

Humanitäärisen kriisin torjumiseksi Kreikka yrittää hillitä köyhyyttä, alkaa jakaa ruokakuponkeja sekä pyrkii estämään byrokratiaa ja korruptiota.

Suomen osalta ei rinteen mukaan tullut mitään muutoksia. 

– Tavoitteena on, että kesäkuun loppuun mennessä Kreikan tilanne on sellainen, että ne tavoitteet on täytetty, väliarvio tehty ja seuraavat lainaerät voidaan Kreikalle maksaa, Rinne sanoi.  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme