Mainos
Mainos

Valtiovarainministeriö ennustaa talouskasvun jatkuvan heikkona

Suomen talouden ennustetaan kasvavan kuluvana vuonna 1,4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Valtiovarainministeriön taloudellisessa katsauksessa arvioidaan, että ensi vuonna kasvua kertyy 1,0 prosenttia ja vuonna 2018 1,3 prosenttia.

– Huolimatta talouden hienoisesta piristymisestä Suomen talouden heikko kehitys jatkuu seuraavien parin vuoden aikana. Kasvunäkymät ovat heikot ja julkisen talouden tilanne ei tule oleellisesti paranemaan, katsauksessa sanotaan.

Kuluvana vuonna kasvun veturi on kotimainen kysyntä. Yksityisen kulutuksen kasvua kuvataan vahvaksi suhdannetilanteeseen nähden. 

Kulutuksen kasvua tukevat kotitalouksien reaalitulojen kasvu, kuluttajien odotusten vahvistuminen sekä säästämisasteen aleneminen.

Myös yksityiset investoinnit ovat lisääntyneet. Etenkin rakennusinvestoinnit ovat olleet kovassa kasvussa.  

Valtiovarainministeriö arvioi myös, että globaali elpyminen pysyy heikkona. Maailman ostovoimakorjatun BKT:n kasvu jää tänä vuonna 3,1 prosenttiin ja kiihtyy vain vähän ensi ja seuraavana vuonna.  

– Monien Suomelle tärkeiden kauppakumppaneiden taloudet sitä vastoin kasvavat varsin suopesti. Etenkin Ruotsin talous on vahvassa vedossa, katsauksesta ilmenee.   

Venäjälle ei kuitenkaan ennusteta voimakasta kasvua, vaikka sen talouden heikoimman vaiheen uskotaan olevan ohitettu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme