Mainos
Mainos

Fennovoima jätti lisäselvityksen vartti ennen takarajaa – ministeriö julisti salaiseksi

Fennovoima on tänään jättänyt työ- ja elinkeinoministeriölle ministeriön pyytämät lisäselvitykset kroatialaisesta sijoittajastaan, Migrit Solarna Energijasta ja sen emoyhtiöstä, Migrit Energijasta.

Selvitys saatiin reilu vartti ennen takarajaa eli virka-ajan päättymistä.   

Ministeriön mukaan Fennovoiman antama lisäselvitys ei ole julkinen. Fennovoima pyysi tietojen salaamista. TEM:issä arvioidaan nyt muutaman päivän ajan, miltä osin toimitettu aineisto on salassa pidettävää.  

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedottajan Mikko Myllerin mukaan aineisto tutkitaan, kuten muutkin vastaavat tapaukset.

– On ihan suhteellisen tavallista, että osa materiaalista on yrityssalaisuuden piirissä. Ministeriö käy niitä nyt läpi ja arvioi, mitkä asiat ovat yrityssalaisuuden piirissä ja mikä on julkistettavissa olevaa tietoa, Myller kertoo MTV Uutisille.

Ministeriö jatkaa aineiston pohjalta selvitystyötä ja tiedottaa asiasta, kun työ on saatu päätökseen. Alustava arvio on ollut, että arviointiin käsittelyyn menee ainakin pari viikkoa.  

TEM pyysi viime viikolla Fennovoimalta muun muassa täydentäviä taloustietoja kroatialaisyhtiöistä, tietoja yhtiöiden henkilöstöstä ja ydinvoimaosaamisesta sekä yhtiön kanssa tekemisissä olevien henkilöiden kytköksistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme