Mainos
Mainos

Ministeriö: Piilotyöttömyys ennätyksellisen korkealla

Työ- ja elinkeinoministeriö ennustaa, että työttömyysaste nousee tänä vuonna 8,6 prosenttiin ja pysyy samalla tasolla myös ensi vuonna. 

Ennusteen mukaan työttömyyden kasvua hillitsee se, että yhä useampi on työvoiman ulkopuolella. Tässä on kyse väestön ikääntymisestä ja toisaalta piilotyöttömyydestä, joka on 2000-luvun ennätystasolla.

Piilotyöttömiä on tällä hetkellä noin 150 000. Tämä on paljon varsinkin, kun suhteuttaa luvun työttömien työnhakijoiden määrään, joka on työ- ja elinkeinoministeriön ennusteen mukaan tänä vuonna 330 000.

Piilotyöttömyyden kasvu kertoo siitä, että yhä useampi luopuu toivosta löytää työpaikan.

Keskimääräinen työttömyyden kesto on noussut jo lähes vuoteen.

Työ- ja elinkeinoministeriön ennusteen mukaan työllisyyden lasku pysähtyy ensi vuonna. Arvio pohjautuu valtiovarainministeriön talousennusteeseen, jonka mukaan Suomen talous kasvaa 1,2 prosenttia ensi vuonna. Talousennuste on tänä syksynä julkaistuista selvästi optimistisimpia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot