Mainos
Mainos

Ministeriö: Telakkatukihakemus käsitellään pian

Kauppa- ja teollisuusministeriö aikoo käsitellä Aker Finnyardsin telakkatukihakemuksen mahdollismman pikaisesti. Valtiolla on käyttämättä jääneitä valtuuksia telakkatuen myöntämiseen vajaan 50 miljoonan markan edestä.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei halua ottaa kantaa siihen, käytetäänkö näitä ylijääneitä rahoja uusien laivatilausten tukemiseen. Hänen mukaansa asiaa tutkitaan.Kauppa- ja teollisuusministeriö lupaa käsitellä Aker Finnyardsin telakkatukihakemuksen "mahdollisimman pikaisesti". Ministeriöstä ei kuitenkaan täsmennetä, mikä hakemuksen käsittelyn tarkempi aikataulu tai lopputulos voisi olla.

Aker Finnyards on tehnyt noin miljardin markan sopimuksen matkustajalautasta kreikkalaiselle varustamolle. Kaupan ehtona kuitenkin on, että Aker Finnyards saa valtiolta telakkatukea. Toistaiseksi valtio ei ole lämmennyt telakkatuelle.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme