Mainos
Mainos

Ministeriö vaatii selvitystä luotsausyritykseltä

Ministeriö haluaa selvityksen mm siitä, mihin säännöksiin yhtiö katsoo toimintansa perustuvan. Luotsauspalveluja saa uuden lain mukaan tuottaa lähinnä vain Luotsausliikelaitos.

Liikenne- ja viestintäministeriö vaatii selvitystä Baltic Pilot -yritykseltä, joka on ilmoittanut ryhtyvänsä tarjoamaan yksityisiä luotsauspalveluita.

Ministeriö haluaa elokuun loppuun mennessä selvityksen, mihin säännöksiin yhtiö katsoo toimintansa perustuvan ja minkälaajuisia suunnitelmia sillä on luotsaustoiminnan tarjoamisesta.

Luotsauslain uudistuksessa vuonna 2004 yksinoikeus luotsauspalveluiden tuottamiseen siirrettiin Merenkulkulaitokselta Luotsausliikelaitokselle.

- Luotsauslaki ei suoranaisesti kiellä muidenkaan palveluntarjontaa, mutta lain henki on ollut se, että siitä vastaa Luotsausliikelaitos. Nyt tulee ensimmäistä kertaa arvioitavaksi, että onko muiden markkinoilletulo sallittua, ja jos on, niin missä laajuudessa, arvioi liikennepalveluyksikön päällikkö Mikael Nyberg liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Merenkulkulaitoksen tietojen mukaan hinaaja- ja meripelastusyhtiö Alfons Håkans on osakeyhtiömuotoisen Baltic Pilotin pääomistaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme