Mainos
Mainos

Ministeriön teollisuusneuvokselta tiukka ryöpytys Fennovoimalle

Teollisuusneuvoksen mukaan Migrit-seikkailu aiheutti selkeän kuprun ydinvoiman käytön suomalaisiin periaatteisiin: turvallisuuteen, vastuullisuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Teollisuusneuvos Herkko Plit vetää työ- ja elinkeinoministeriössä energiaosaston ydinenergia- ja polttoaineet -ryhmää.

Hän käy tuoreessa kirjoituksessaan läpi kesäkuun lopun tapahtumia, kun Fennovoima jätti ministeriölle rakentamislupahakemuksen ja selvityksen omistusjärjestelyistä.

– Vasta edellisenä iltana mukaan omistajaksi oli tullut kroatilainen Migrit Solarna Energija, Plit kertoo.

Plitin mukaan ilman elokuun 5. päivänä selvinnyttä Fortumin, SRV:n ja Outokummun roolia hakemuksesta olisi tehty hylkäävä esitys seuraavana päivänä kokoontuvalle valtioneuvostolle.

Plit painottaa, että ydinenergian käytön pitää olla turvallista, vastuullista ja läpinäkyvää.

– Niin se on tässä maassa ollut saakka ja niin sen tulee olla myös jatkossa. Migrit-seikkailut aiheuttivat näihin periaatteisiin selkeän kuprun, jota joudutaan oikomaan vielä pitkään.

Teollisuusneuvos ei säästele sanojaan Fennovoiman suuntaan.

– Tuli myös huomattua, että uusien toimijoiden ei ole kovin helppoa sisäistää ja kasvaa ydinalan vastuullisiksi toimijoiksi. Myös luvanhaltijoiden omistajien on tunnettava yhteiskunnallinen vastuunsa.

"Alkuverryttelyt vasta tehty"

Plit muistuttaa, että nyt on vasta alkanut rakentamislupahakemuksen normaali käsittely.

– Alkuverryttelyt oli siis tehty ja itse juoksu voi alkaa, hän vertaa.

Seuraavaksi vuorossa on mm. turvallisuuslausunnon pyytäminen Säteilyturvakeskukselta.

– Jos laitosta ei arvion mukaan voida rakentaa turvalliseksi, jää hanke siihen.

Teollisuusneuvos ilmoittaa ministeriön myös seuraavan kotimaista omistajuutta tästä eteenpäin jatkuvasti koko hankkeen olemassaolon ajan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot