Mainos
Mainos

Ministerit: Irlannin avustuspyyntöön suhtaudutaan myönteisesti

Euroalueen valtiovarainministerit ovat sopineet, että Irlannin pyyntöön avustuspaketista suhtaudutaan myönteisesti.Ministerit keskustelivat Irlannin velkakriisistä ja tukipaketista puhelinkonferenssissa.

Irlannin tarvitseman mittavan apupaketin ehdoista sovitaan lähipäivien aikana.

Irlannin valtionvarainministerin Brian Lenihanin mukaan on selvää, että tarvittava summa nousee kymmeniin miljardeihin euroihin. Belgian valtiovarainministerin Didier Reyndersin mukaan paketin suuruus on kuitenkin alle sata miljardia euroa.

Aiemmin Saksa varoitti, että euromaat eivät aio myöntää Irlannille apupakettia automaattisesti.

Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen mukaan paketin ehtona on, että Irlannin tilanne uhkaa yhteisvaluutta euron ja koko euroalueen vakautta. Britannia puolestaan on ilmoittanut olevansa halukas antamaan Irlannille apua.

Irlannin valtiovarainministeriilmoitti tänään, että maa aikoo hakea talousapua EU:lta, Euroopan keskuspankilta ja Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso valtiovarainministeri Jyrki Kataisen puhelinhaastattelu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme