Mainos
Mainos

Ministerit: Mersusopimus piristää Suomen työllisyystilannetta

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies ja työministeri Lauri Ihalainen ovat erittäin tyytyväisiä Valmet Automotiven ja Daimlerin esisopimukseen, joka koskee yli 100 000 A-sarjan Mercedeksen valmistamista Uudenkaupungin autotehtaalla.

Ministereiden mukaan sopimus on merkittävä Suomen talouden ja työllisyystilanteen kannalta. Ensi vuonna tilaus mahdollistaa autotehtaalta nyt lomautettuina olevien keskimäärin 300-400 työntekijän työllistymisen.

Vuodesta 2014 alkaen tarvitaan jopa muutamia satoja uusia työntekijöitä riippuen tuotantovolyymien kehityksestä.

– Kauppa on kannustava viesti siitä, että Suomeen voi edelleen saada merkittäviä teollisen kokoonpanon tilauksia. Toivottavasti kauppa herättää meitä myös siihen, miten tärkeää on huolehtia Suomen teollisesta kilpailukyvystä, ministeri Häkämies korostaa.

– Tämä on erittäin merkittävä työllisyys- ja teollisuuspoliittinen uutinen viimeaikaisten ikävien uutisten jälkeen, sanoo ministeri Ihalainen.

Uudessakaupungissa tehdään autot, joita Daimlerin omat tehtaat eivät ennätä valmistaa. Tuotanto käynnistyy vuonna 2013 ja jatkuu vuoden 2016 loppuun saakka.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme