Mainos
Mainos

Mittal kertoo aloittaneensa yhdistymisneuvottelut Arcelorista

Maailman suurin teräsjätti Mittal Steel tarjosi alun perin ranskalaisesta teräsyhtiöstä 18 miljardia euroa, mutta on nostanut tarjoustaan kevään kuluessa 21,5 miljardiin euroon.

Maailman suurin teräsyhtiö Mittal Steel ilmoittaa aloittaneensa yhdistymisneuvottelut ranskalaisesta Arcelorista. Arcelor on maailman toiseksi suurin teräsjätti.

Mittal toivoo, että sen tekemä 21,5 miljardin euron tarjous houkuttelee Arcelorin osakkeenomistajia enemmän kuin venäläisen Severstalin tarjous. Mittal on kevään kuluessa korottanut alun perin 18 miljardin euron tarjoustaan.

Päämajaansa Rotterdamissa pitävän Mittal Steelin perustaja on intialaissyntyinen Lakshmi Mittal, joka nykyisin asuu Britanniassa.

Mittalin ostohalut Arcelorista ovat herättäneet nurinaa keskieurooppalaisissa poliitikoissa, jotka pelkäävät kaupan vaarantavan Arcelorin työpaikat Euroopassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme