Mainos
Mainos

Mobiilikohu jatkuu - Myös Android-puhelimet tallentavat liikkeitäsi

Applen iPhone-älypuhelimien ja iPad-tabletkoneiden keräämistä paikkatiedoista on noussut kohu sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Nyt ruotsalainen tutkija väittää, että myös Googlen Android-ohjelmistoa käyttävät älypuhelimet suorittavat samanlaista tiedonkeruuta.

Brittilehti Guardianin mukaan ruotsalainen ohjelmoija Magnus Eriksson on tutkinut Android-älypuhelimien tiedostoja, joista selvisi niiden keräämät paikkatiedot.

Erikssonin mukaan Android tallentaa maantieteellisen sijainnin niiden 50 kännykkämaston osalta, joihin se on ollut viimeksi yhteydessä. Myös 200 viimeisimmäksi huomatusta Wi-Fi -verkosta tallentuu tiedot. Tiedot poistuvat uusien paikkatietojen myötä vanhimmasta havainnosta alkaen.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, lähetetäänkö saadut tiedot Googlelle. Erikssonin mukaan käyttäjän ei ole helppo löytää Android-puhelimien keräämiä tietoja, vaan siihen tarvitaan asiantuntemusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme