Mainos
Mainos

Mobiilimaksut ja lähimaksaminen kiinnostavat nuoria – pienet liikkeet empivät käyttöönottoa

Mobiilimaksut, lähimaksaminen ja muut uudet maksutavat kiinnostavat nuoria kuluttajia, mutta varsinkin pienet yritykset ovat varovaisia niiden käyttöönotossa.

Kaupan liiton selvityksestä ilmenee, että valtaosa kivijalkakaupoista ei aio ottaa käyttöön uusia maksuvaihtoehtoja.  

Taustalla on huoli turvallisuudesta ja kustannuksista.  

Kaupan liiton pääekonomistin Jaana Kurjenojan mukaan tästä voi aiheutua pienille liikkeille haittaa.

– Kuluttajille helppokäyttöisiä maksutapoja kehitetään jatkuvasti. Jos pienet kaupat eivät pysty seuraamaan meneillään olevaa kehitystä, ne uhkaavat jäädä niin isojen ketjujen kuin ulkomaisen verkkokaupankin jalkoihin, Kurjenoja arvioi.

Maksutapojen tarjonta vaikuttaa myös verkkokaupassa. Kyselyyn vastanneista kuluttajista 40 prosenttia ilmoitti keskeyttäneensä ostoksensa maksamisvaiheessa, koska asiakas ei löytänyt mieleistä maksutapaa.

– Suurin osa keskeyttäneistä jättää tuotteen kokonaan ostamatta tai ostaa sen kilpailijalta, Kurjenoja toteaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot