Mainos
Mainos

Mönkäre ja Siimes eri mieltä omistajapolitiikasta

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre ja toinen valtionvarainministeri Suvi-Anne Siimes ovat eri linjoilla valtionyhtiöiden omistajaohjauksen keskittämisestä.

Siimes ehdottaa, että yhtiöiden joissa valtiolla on lähinnä sijoittajaintressi, asioiden hoito keskitetään yhdelle asiantuntijaelimelle. Yhteiskuntapoliittisia tehtäviä hoitavien yhtiöiden omistajaohjaus säilyisi nykyisellään, hajautettuna eri ministeriöihin. Näin vältettäisiin ministeriöiden kaksoisrooli. Nyt sama ministeriö sekä valvoo markkinoita että omistaa samoilla markkinoilla toimivan yhtiön osakkeita.

Mönkäre ei lämpene ehdotukselle. Hän pitää sijoittajaintressiin kuuluvan omistamisen ja yhteiskuntapoliittisia tehtäviä hoitavien yhtiöiden erottamista toisistaan ongelmallisena. Mönkäreen mukaan omistajapoliittinen päävastuu pitäisi keskittää kauppa- ja teollisuusministeriöön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme