Mainos
Mainos

Montenegro muuttamassa suhteensa Serbiaan

Montenegron hallitus hyväksyi tänään suunnitelman määritellä uudelleen suhteensa Serbiaan Jugoslavian liittovaltiossa, kertoi pääministeri Filip Vujanovic. -Montenegron hallitus hyväksyi tänään toimintaohjelman uusista Montenegron ja Serbian välisistä suhteista, sanoi Vujanovic Podgoricassa. 15-sivuisessa ohjelmassa vaaditaan Montenegrolle omaa puolustusministeriä, ulkopolitiikkaa ja vapaasti vaihdettavaa valuuttaa.

Montenegro, kartta


Ohjelma haluaa, että uuden Jugoslavian liittovaltion nimeksi tulee Montenegron ja Serbian valtioiden yhteisö. Ohjelmasta sovittiin nelituntisessa istunnossa, johon kuului kahden tunnin tauko, minkä aikana hallituspuolue Kansanpuolueen edustajat keskustelivat neuvonantajiensa kanssa. Puolue on pitänyt ohjelmaa liian radikaalina ja on pyytänyt poistamaan joitakin ohjelman ehdotuksista. Sen sijaan sosiaalidemokraattinen puolue on vaatinut totaalista eroa Serbiasta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme