Mainos
Mainos

Moody's:in luottoluokituksen päivitys on jäänyt ennenkin tulematta

Luottoluokittaja Moody’s ei ole arvioinut Suomen luottokelpoisuutta, vaikka uutta luokitusta odotettiin.

Suomen luokitus on siis edelleen AAA ja näkymät ovat negatiiviset. Tämän luokituksen Moody’s teki tosin jo 5.6.2015.

Tämän vuoksi Suomen luottoluokituksen ennakoitiin laskevan. 

EU:n asettamien pelisääntöjen vuoksi luottoluokittajien on ilmoitettava kaksi tai kolme päiväystä vuodenvaihteessa seuraavalle kalenterivuodelle, jolloin luottoluokitukset tehdään.

Moody’s oli ilmoittanut Suomea koskevaksi luokituspäiväkseen 5.2.2016, mutta luokituksen antamisen sijaan ilmoittikin vain, ettei ole tehnyt luottoluokituksen päivitystä.

– Moody’s on jättänyt ennenkin luottoluokituksia tekemättä, sanoo Valtiokonttorin apulaisjohtaja Mika Arola.

Ilmoitus luokituksen uudelleenarvion tekemättä jättämisestä tuli yöllä. Eli samaan aikaan kuin luottoluokitusta odotettiin.

Ajankohta määräytyi suoraan EU-säännöistä, joiden mukaan luottoluokitukset on annettava perjantaina markkinoiden sulkeutumisen jälkeen.

– Käytännöksi on muodostunut, että odotetaan New Yorkin pörssin sulkeutuminen, ja sen jälkeen julkaistaan raportit. Tosin tällä kertaa mitään julkaistavaa ei ollut, sanoo Mika Arola.

Media erehtyi

Useat tiedotusvälineet ovat tänään kertoneet Moody’sin pitäneen Suomen edelleen korkeimman luottoluokituksen maana, ja asiantuntijat ovat kommentoineet asiaa.

Seuraavan kerran Moody’s ilmoittaa arvioivansa Suomen luottoluokitusta 3.6.2016. Sitä ennen luottoluokitustamme arvioivat Fitch 11.3.2016 ja Standard & Poor’s 18.3.2016.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme