Mainos
Mainos

Moody's: japanilaispankkeja vähennettävä

Etenkin pienet alueelliset japanilaispankit kärsivät edelleen taseongelmista ja luottotappioista. Kansainvälinen luottoluokituslaitos Moody s Investors Service uskookin, että Japanin rahoitusmarkkinoiden vakauttamiseksi pankkien määrää on karsittava lähimmän kahden vuoden aikana.

Japanissa on yli 120 alueellista pankkia, joista pienimmät ajautuisivat pahimpiin vaikeuksiin ilman hallituksen myöntämää tukea. Moody s uskoo, että tukea tarvitaan ainakin vuoden 2001 maaliskuuhun saakka myös tallettajien etujen turvaamiseen. Sen sijaan isojen aluepankkien asema on parempi, ja ne voivat jatkaa valtion tuen varassa. Luokituslaitoksen analyytikko Mutsuo Suzuki perustelee tätä sillä, että isot pankit ovat vakauttaneet asemansa taloudellisina toimijoina omalla alueellaan.

Japanin kolme suurinta pankkia ilmoittivat viime viikolla yhdistymisestään ja asiantuntijoiden mukaan maan pankkijärjestelmän uudelleenjärjestelyt ovat vasta alussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme