Mainos
Mainos

Moody`s laski Nordean ja Handelsbankenin luottoluokitusta

Luottoluokittaja Moody's on laskenut finanssikonserni Nordean ja ruotsalaispankin Handelsbankenin luottoluokituksia.

Sekä Nordean että Handelsbankenin luottoluokitus on laskenut yhdellä pykälällä.

Moody's perustelee luottoluokituksen laskua sillä, että uudet mahdolliset shokit euromaiden luottokriisissä voivat vaikuttaa pankkien luottamukseen, eivätkä pankit ole immuuneja näille mahdollisille shokeille.

— Luottoluokituksen yhden pykälän laskulla ei ole suuria vaikutuksia niin kauan kuin pohjoismaisten pankkien luokitukset ovat yleisesti hyvällä tasolla. Euroopassahan on nähty pankkien luottoluokituksen laskuja jo pidemmän aikaa. Joidenkin pankkien luokitukset ovat Etelä-Euroopassa menneet jo aika alas. Yksittäisen asiakaan näkökulmasta tämä ilmoitus ei vaikuta lyhyellä aikavälillä lainkaan, arvioi rahoituksen professori Vesa Puttonen Aalto yliopistosta.

Pitkällä aikavälillä luottoluokitusten alennusten pelätään sen sijaan nostavan pankkien lainojen hintoja.

Moody's varoitti jo helmikuussa, että se oli asettanut 17 kansainvälistä pankkijättiä ja 114 eurooppalaista rahoituslaitosta tarkkailuun luottoluokituksen mahdollista laskua varten.

(MTV3 - STT)

Katso rahoituksen professori Vesa Puttosen kommentit:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme