Mainos
Mainos

Moody's laski Venäjän luottokelpoisuutta

Valtioiden ja yritysten luottokelpoisuutta arvioiva Moody's on laskenut Venäjän luottokelpoisuutta. Moody's ilmoitti tänään alentaneensa Venäjän valuuttamääräisen velan luokitusta pykälällä Ba3:een. Moody's ilmoitti myös laskevansa Venäjän valuuttamääräisten pankkitalletusten luokituksen B1:een.

Moody's perusteli päätöstään sanomalla, että Venäjä on edelleen haavoittuvainen Aasian talouskriisin jälkimaininkien vuoksi. Asiantuntijat vähättelivät päätöksen merkitystä. Heidän mukaansa se oli odotettu, mutta heijastelee enemmänkin juuri Aasian kriisin vaikutuksia ja menneitä talousvaikeuksia kuin nykyistä perustilannetta. Arvopaperikurssit reagoivat uutiseen lyhyellä notkahduksella alaspäin.

Luokituksia pidetään yleisesti eräänlaisina maan talouden tilan mittareina. Moody'sin päätös luokituksen alentamisesta yllätti eräät sijoittajat, jotka olivat odottaneet Moody'sin seuraavan toisen luokituslaitoksen ICBA:n eilistä ratkaisua ja pitävän Venäjän luokituksen ennallaan.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme