Mainos
Mainos

Moody's piti Ranskan kolmen A:n luokituksen ennallaan

Luottoluokittaja Moody's ilmoitti tänään säilyttävänsä Ranskan korkeimmassa luottoluokituksessa. Luokitusyhtiö kertoi vielä harkitsevansa, luonnehtiiko se edelleen luokitusta "vakaaksi". Ranska on Moody'sin luokassa Aaa.

Moody's julkisti päätöksen kolme päivää sen jälkeen, kun toinen yhdysvaltalainen luokitusyhtiö Standard & Poor's laski Ranskan luokitusta korkeimmasta luokasta yhden pykälän.

Kolmas johtava luokitusyhtiö Fitch on myös pitänyt Ranskan valtion luottojen luokituksen korkeimmassa luottokelpoisuusluokassa. Fitchillä ei yhtiön ilmoituksen mukaan ole aikeita muuttaa Ranskan luottoluokitusta tänä vuonna.

Standard & Poor's laski perjantaina yhdeksän euromaan pitkäaikaisten luottojen luokitusta. Seitsemän maan luokitus pysyi ennallaan. Suomen valtio säilytti korkeimman luokituksen, mutta pitkäaikaisen lainan luokitus muuttui näkymiltään negatiiviseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme