Mainos
Mainos

Moody's: Suomen pankkinäkymät negatiivisia

Luottoluokittaja Moody´s arvioi, että Suomen pankkisektorin näkymät pysyvät negatiivisina myös seuraavien 12-18 kuukauden aikana.

Keskeinen syy tähän on EU:n pankkiunionihankkeeseen liittyvä yhteinen kriisinhallintamekanismi, joka lisää pankkien velvoitteita. Moody´s arvioi, että sillä voi olla pankkien luototukseen kielteisiä vaikutuksia, jotka ylittävät vakauden lisääntymisestä koituvat hyödyt.

Suomen talouden hienoinen elpyminen tukee Moody´sin mukaan kuitenkin pankkien taserakennetta. Arvio perustuu ennusteeseen, jonka mukaan Suomen talous kasvaa tänä vuonna 0,2 ja ensi vuonna 1,3 prosenttia.  

Moody´s julkisti tuoreen arvionsa pankkisektorin tilasta torstaina.  
 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot