Mainos
Mainos

Motorola jatkoi tappiolla

Kännyköiden huono myynti ja alihankintaongelmat vetivät jälleen Motorolan tuloksen tappiolle. Yhteensä tappiot nousivat 232 miljoonaan dollariin. Motorolan pudotus toisella vuosineljänneksellä oli kuitenkin hitusen markkinoiden odotuksia pienempi. Yhtiö uskoo, että tappiokierre päättyy kolmannella vuosineljänneksellä ja voitolle päästään neljännellä tarkastelujaksolla.

Motorola

Amerikkalainen kännykkävalmistaja Motorola ilmoitti toisesta peräkkäisestä tappiollisesta vuosineljänneksestään. Maailman toiseksi suurimman kännykänvalmistajan tappio oli hitusen markkinoiden odotuksia parempi, 11 centtiä osakkeelta, eli 232 miljoonaa dollaria.

Sijoittajat olivat ennakoineet tappion suuruudeksi 12 centtiä osakkeelta. Tappion pääsyynä oli kännyköiden huono myynti sekä yhtiön alihankintapuolen ongelmat. Motorolan myynti oli toisen vuosineljänneksen aikana 7,52 miljardia dollaria, tämä on lähes 20 prosenttia vähemmän, kuin vuosi sitten. Pääjohtaja Christopher Galvin on kuitenkin toiveikas, ja sanoo "näkevänsä merkkejä toipumisesta".

Sijoittajat eivät kuitenkaan hämmästy, jos yhtiö ilmoittaa uusista, laajoista irtisanomisista tänään, kun tulosta virallisesti kommentoidaan laajemmin. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Motorola ennakoi, että yhtiön tappiokierre päättyy kolmannella vuosineljänneksellä ja voitolle päästään neljännellä tarkastelujaksolla.

Telealan viimeaikainen alamäki saattaa kuitenkin ravistella vielä arvioita. Alan tilannetta ei ole helpottanut Nokian arvio siitä, että puhelinten myynti haittaa sen tulosta, telelaitteiden valmistaja Marconin antama tulosvaroitus ja Alcatelin ilmoittama 2 500 työpaikan karsiminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme