Mainos
Mainos

Motorola odotetusti tappiolle

Elektroniikkajätti Motorola on tehnyt historiansa suurimman nettotappion. Toisen vuosineljänneksen tulos ylitti kuitenkin analyytikkojen odotukset.

Talousvaikeuksissa kamppaillut yhtiö ilmoitti varhain tänään Suomen aikaa tehneensä huhti-kesäkuussa 2,3 miljardia dollarin (euron) nettotappiot, mikä on kolme kertaa enemmän kuin vastaavalla jaksolla viime vuonna.

Maailman toiseksi suurimman matkapuhelinvalmistajan tappion syyksi ilmoitettiin muun muassa henkilöstöleikkaukset ja kirjanpitoarvon alennukset, jotka Motorolan mukaan on nyt lähes saatu päätökseen. Ilman yritysjärjestelyitä olisi voittoa tullut 48 miljoonaa dollaria, kun vastaava luku vuosi sitten oli 238 miljoonaa tappiota. Motorolan tuloksen odotetaan kääntyvän voitolliseksi kuluvalla neljänneksellä.

Motorola kertoi markkinaosuutensa matkapuhelinten myynnissä nousseen noin 18 prosenttiin, kun se oli tammi-maaliskuussa noin 17 prosenttia. Matkapuhelinmyynnin nettotulot olivat kolme miljoonaa dollaria. Myynti lisääntyi viisi prosenttia viime vuodesta 2,6 miljardiin dollariin, ja yhtiö odottaa kasvun jatkuvan loppuvuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme